پیام بیستم: آخرتخواهی
یامهایی از ادعیه روزهای ماه رمضان
☘️پیام بیستم: آخرتخواهی
«اللَّهُمَّ افتَحْ لِی فِیهِ أبوَابَ الْجَنَانِ وَ اَغْلِقْ عَنِّی فِیهِ اَبْوَابَ النِّیرَانِ وَوَفِّقْنِی فِیهِ لِتِلَاوَةِ الْقُرْآنِ یَا مُنْزِلَ السَّکِینَةِ فِی قُلُوبِ الْمُؤْمِنِینَ؛ خدایا! در این روز درهای بهشت را به رویم بگشا و درهای جهنم را به رویم ببند و توفیق خواندن قرآن را به من عنایت کن،ای فرودآورندة آرامش در دل مؤمنین!»
بعضی افراد به دلیل برخورداری از مال و مقام و دیگر ظواهر مادی که صد البته ناچیز و فانی است، معنویت خود را فدا میکنند و کالای با ارزش ایمان را به قیمت کم میفروشند. اینان پس از مدتی، خود را در این معاملة نابرابر، زیانکار میبینند و به پشیمانی و عذاب وجدان دچار میشوند. آنان به راستی از زیانکارانند. زیانکارتر و بدبختتر از این گروه، کسانی هستند که برای دنیای دیگران، دین خود را میفروشند. اینان به کسانی یاری میرسانند که در روز حساب، یاور آنان نخواهند بود. چنین افرادی به دلیل کمک به دنیاپرستان و مسلط کردن آنان بر مردم، گناه بزرگی به گردن خواهند گرفت. پیامبر(ص) میفرماید: «إنَّ مِن شَرِّ النَّاسِ مَنْزِلَةً عِنْدَ اللهِ یَوْمَ الْقِیَامَةِ عَبْداً اَذْهَبَ آخِرَتَهُ بِدُنْیَا غَیْرِهِ؛ ) (1)
بدترین مردم از نظر مقام نزد خداوند در روز قیامت، کسی است که آخرتش را برای دنیای دیگران بفروشد.»
بیتوجهی به گناه، آخرت را تباه میکند و مراقبت از کردارها و رفتارها و محاسبه و دقت در آن، شرط بازدارندگی از گناه است. بزرگترین زیانِ گناه، نافرمانی خدایی است که هیچ خطایی در محضر او زیبنده نیست. حسابرسی کردار در بازدارندگی و پیشگیری از گناه مؤثر است. رسول گرامی اسلام(ص) میفرماید: «حَاسِبُوا اَنْفُسَکُم قَبْلَ اَنْ تُحَاسَبُوا وَزِنُوهَا قَبْلَ اَنْ تُوزَنُوا وَتَجَهَّزُّوا لِلْعَرْصِ الْاَکْبَرِ؛ ) (2)
( پیش از آنکه به حساب شما برسند، خود، به حساب خویش برسید و پیش از آنکه مورد سنجش قرار گیرید، خویشتن را بسنجید و خود را برای بزرگترین امتحان آماده سازید.»
1-. نهج الفصاحة، ش 915.
2-. بحار الانوار،ج 70، ص73.