مفهوم عبادت
?مفهوم عبادت?
?عبادت یعنی بندگی خدا کردن،و گوش به فرمان او بودن،حال امر خدا هر چه که باشد.
?بنا براین عبادت و چگونگی آن را خدا تعیین میکند،نماز و روزه و…زمانی عبادت هست که برای اطاعت از امر خدا باشد و گرنه به خودی خود اعتباری ندارد،
?چنانچه گرفتن سی روز روزه ماه رمضان واجب است،اما روز سی و یکم حرام!؟
?پس ارزش آنجاست که عبادت به امر خدا و به همان روشی که او امر کرده انجام بگیرد و گرنه نه تنها انسان را به خدا نزدیک نمی کند بلکه دور می سازد. و هیچ عابدی نمی تواند بگوید،حال که من این سی روز ماه رمضان را روزه گرفتم بدنم عادت کرده دوست دارم باز هم بگیرم،اینجاست که خداوند مرز بین عبادت صادقانه و کاذبانه را تعیین می فرماید و امر می کند روزه روز سی و یکم حرام است؟! تا صف عابدان صادق از کاذب جدا شود و معلوم شود چیزی که به میل شخصی انجام بگیرد نه به دستور خدا اصلا عبادت نبوده!؟ چون روزه و سایر عبادات زمانی ارزش دارند که به امر خدا صورت بگیرد نه به میل و علاقه افراد!؟
?بنا بر این اگر کسی خدا را از راه اهل بیت که خداوند متعال تعیین کرده است عبادت نکند ولو به حسب ظاهر صائم و قائم و اهل عبادت های بسیار زیادی هم باشد،به بیان قرآن کریم چون به دستور خدا نبوده فاقد ارزش و اعتبار است.
?پس عبادت چیزی است که خدا بدان امر کرده باشد و باید به همان روشی انجام گیرد او خواسته است،وجود مقدس حضرت امام جعفر صادق سلام الله علیه ن می فرمایند:
?عبَدَ اللَّهَ حِبْرٌ مِنْ أَحْبَارِ بَنِي إِسْرَائِيلَ حَتَّى صَارَ مِثْلَ الْخِلَالِ فَأَوْحَى اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَى نَبِيِّ زَمَانِهِ قُلْ لَهُ وَ عِزَّتِي وَ جَلَالِي وَ جَبَرُوتِي لَوْ أَنَّكَ عَبَدْتَنِي حَتَّى تَذُوبَ كَمَا تَذُوبُ الْأَلْيَةُ فِي الْقِدْرِ مَا قَبِلْتُ مِنْكَ حَتَّى تَأْتِيَنِي مِنَ الْبَابِ الَّذِي أَمَرْتُكَ.
?يكي از بزرگان بني اسرائيل آن قدر خداوند را عبادت كرد كه مثل چوب باريك شد. خداوند به پيامبر آن زمان وحي كرد كه به او بگو خداوند مي فرمايد:
? به عزت، بزرگي و عظمتم سوگند اگر آن قدر مرا عبادت كني كه مانند پيه در ديگ آب شوي، از تو قبول نخواهم كرد، مگر اين كه از دري كه دستور داده ام بسوي من بيايي.
?? منبع
ثواب الاعمال و عقاب الاعمال ص۴۷۷ باب عقاب من اتي الله من غير باب، بسند صحیح