قرآن، چراغ فروزان و شفای همه دردها
? قرآن، چراغ فروزان و شفای همه دردها ?
?? ویوْمَ نَبْعَثُ فِی کلِّ أُمَّةٍ شَهِیداً عَلَیهِم مِّنْ أَنفُسِهِمْ وَجِئْنَا بِک شَهِیداً عَلَی هؤُلَآءِ وَنَزَّلْنَا عَلَیک الْکتبَ تِبْیناً لِّکلِّ شَی ءٍ وَهُدی وَرَحْمَةً وَبُشْرَی لِلْمُسْلِمِینَ ??
و (یاد کن) روزی را که از هر امّتی، گواهی از خودشان بر آنان بر می انگیزیم؛ و تو را (نیز) بر آنان شاهد آوردیم. و کتاب (قرآن) را بر تو فرو فرستادیم که بیانگر هر چیز (از کلیات دین) و رهنمود و رحمت و مژده ای برای مسلمانان است.
? نکته ها و اشاره ها ?
1️⃣ قرآن بیان کننده ی همه چیز است و همین مطلب مورد تأکید احادیث اهل بیت علیهم السلام نیز قرار گرفته است. در حدیثی از امام صادق علیه السلام حکایت شده که
خدا در قرآن هر چیزی را بیان کرده است. به خدا سوگند چیزی که مورد نیاز مردم بوده است کم نگذارده، تا کسی نگوید: «اگر فلان مطلب درست بود در قرآن فرود می آمد.» آگاه باشید که همه ی نیازمندی های بشر را خدا در آن فرو فرستاده است.
2️⃣ وجود همه چیز در قرآن بدان معنا نیست که قرآن دایرة المعارف علوم و فنون است، بلکه مقصود آن است که کلیات مطالب مربوط به هدایت بشر در قرآن آمده است؛ چراکه قرآن کتاب هدایت و تربیت است، پس :
اولًا، بدیهی است که همه ی جزئیات علوم و فرمول های شیمی و فیزیک و مانند آن در ظواهر آیات قرآن وجود ندارد.
و ثانیاً، در مورد عقاید و احکام دینی نیز کلیات مطالب در قرآن آمده است؛ مثلًا تعداد رکعات نماز در ظواهر آیات نیامده؛ ولی اصول اساسی که مورد نیاز بشر در امور دینی و تربیتی است در قرآن آمده است
? آموزه ها و پیام ها ?
1️⃣ قرآن بیانگر کلیات و نیازهای هدایتی بشر است.
2️⃣ قرآن بیانگر، هدایتگر، رحمتگر و بشارتگر مسلمانان است.
3️⃣ برنامه های (کلی زندگی) خویش را از قرآن بگیرید.
4️⃣ اگر می خواهید از هدایتگری و رحمتگری و بشارتگری قرآن استفاده کنید، مسلمان شوید.
?? منبع
تفسیر قرآن مهر جلد یازدهم، صفحه ۳۱۰