عظمت شب بیست و هفتم ماه رجب
عظمت شب بیست و هفتم ماه رجب
عنْ أَبِي جَعْفَرٍ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ الرِّضَا علیه السلام أَنَّهُ قَال َ:إِنَّ فِي رَجَبٍ لَلَيْلَةً خَيْرٌ مِمَّا طَلَعَتْ عَلَيْهِ الشَّمْس ،ُ وَ هِيَ لَيْلَةُ سَبْعٍ وَ عِشْرِينَ مِنْ رَجَب ٍ، فِيهَا نُبِّئَ رَسُولُ اللَّهِ صلّی الله علیه وآله فِي صَبِيحَتِهَا.
وسائل الشيعة، ج ۸ ص ۱۱۱ به نقل از مصباح المتهجد
حضرت جواد الائمّۀ علیه السلام فرمود:همانا در ماه رجب شبی است که بهتر است از هرآنچه خورشید بر آن طلوع نموده است، و آن شب، شب بیست و هفتم ماه رجب است، زیرا در صبح آن شب، رسول خدا(صلّی الله علیه وآله) به نبوّت مبعوث شد.
ابن بطوطه( متوفی۷۷۹ هجری) از علمای اهل سنّت در سفرنامه خود ، وضعیت روضه امیرالمؤمنین علیه السلام را در شب مبعث رسول خدا صلّی الله علیه وآله این گونه توصیف می کند:
مردم شهر همه بر مذهب رافضى اند. از اين روضه كرامت ها ظاهر مى شود و از همين جا بر آنان ثابت شده كه قبر على در آن روضه واقع شده است.
از جمله آنكه در شب بيست و هفتم رجب كه ليلة المحيا ناميده مى شود بيماران زمينگير را از عراقين و خراسان و فارس و روم به آن جا مى آورند و بدين گونه سى چهل بيمار گرد مى آيند. بيماران را پس از نماز عشا روى ضريح مقدس جاى مى دهند و خود در انتظار شفا يافتن آنان به نماز و ذكر و تلاوت و زيارت مى پردازند.
چون نيمى يا در حدود دو سوم از شب گذشت همه بيماران با حالت صحيح و سالم، لا اله الّا اللّه، محمّد رسول اللّه، على ولىّ اللّه گويان از جاى بر مى خيزند.
اين حكايت در ميان آنان به حدّ استفاضه رسيده است. گرچه من خود آن شب را درك نكردم ، امّا داستان آن را از اشخاص مورد اعتماد شنيدم .
در مدرسه حرم ، سه تن از اين اشخاص را ديدم كه هر سه زمين گير بودند : يكى از روم آمده بود و ديگرى از اصفهان و سومى از خراسان. از حالشان جويا شدم ،
گفتند : امسال به ليلة المحيا نرسيده اند و منتظرند كه سال آينده آن را درك كنند.
✅ (رحلة ابن بطوطة (تحفة النظار فى غرائب الامصار و عجائب الاسفار)، ج۱ - ۴۲۳