اسباب آمرزش گناهان - توبه
?اسباب آمرزش گناهان - توبه ?
?? یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا تُوبُوا إِلَی اللَّهِ تَوْبَةً نَصُوحاً عَسَی رَبُّکمْ أَن یکفِّرَ عَنکمْ سِیئَاتِکمْ وَیدْخِلَکمْ جَنَّاتٍ تَجْرِی مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ یوْمَ لَا یخْزِی اللَّهُ النَّبِی وَالَّذِینَ آمَنُوا مَعَهُ نُورُهُمْ یسْعَی بَینَ أَیدِیهمْ وَبِأَیمَانِهِمْ یقُولُونَ رَبَّنَا أَتْمِمْ لَنَا نُورَنَا وَاغْفِرْ لَنَا إِنَّک عَلَی کلِّ شَی ءٍقَدِیرٌ ??
ای کسانی که ایمان آورده اید! با توبه ای نیک (و خالصانه واستوار) به سوی خدا بازگردید؛ امید است که پروردگار شما بدی هایتان را از شما بزداید و شما را در بوستان های (بهشتی) وارد کند که از زیر [درختان] ش نهرها روان است، در روزی که خدا پیامبر و کسانی را که با او ایمان آوردند رسوا نمی کند؛ درحالی که نورشان پیش رویشان و در سمت راستشان شتابان می رود، می گویند: « [ای ] پروردگار ما! نور ما را برای ما تمام کن و ما را بیامرز! [چرا] که تو بر هر چیزی توانا هستی.»
? نکته ها و اشاره ها ?
1⃣«توبه» به معنای پشیمانی از گناه و بازگشت به سوی خداست؛ یعنی شخص به طور کامل از کرده ی خود پشیمان شود و تصمیم بگیرد که در آینده به سوی آن گناه باز نگردد. نشانه ی این توبه گفتن استغفار و طلب آمرزش است، بنابراین ارکان توبه پنج چیز است: پشیمانی، ترک گناه، تصمیم بر ترک آن در آینده، استغفار و جبران گذشته.
??منبع
تفسیر قرآن مهر جلد بیست و یکم صفحه ۱۳۵