اسباب آمرزش الهی – تقوی
? اسباب آمرزش الهی – تقوی ?
?? یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِن تَتَّقُوا اللّهَ یجْعَل لَکمْ فُرْقَاناً وَیکفِّرْ عَنکمْ سَیئَاتِکمْ وَیغْفِرْ لَکمْ وَاللّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِیمِ ??
ای کسانی که ایمان آورده اید! اگر خودتان را از (مخالفت فرمان) خدا حفظ کنید، برای شما جداکننده [حق از باطل ] قرار می دهد و بدی هایتان را از شما می زداید؛ و شما را می آمرزد؛ و خدا دارای بخشش بزرگ است.
? نکته ها و اشاره ها ?
1⃣مهم ترین مشکل انسان در مسیر سعادت، بیراهه ها و پرتگاه هایی است که اگر آنها را نشناسد به مقصد نمی رسد. شناخت حق و باطل، نیک و بد، دوست و دشمن و عوامل مفید و زیان بخش بوسیله ی «فُرقان» ممکن می شود که ثمره ی شیرین تقواست. فرقان اشاره به علم و بصیرت باطنی است که خدا به افراد پارسا عنایت می کند، به طوری که حق را می شناسند و از باطل جدا می سازند و با بینایی و بصیرت باطنی برخی مطالب را تشخیص می دهند.
2⃣تقوا پرده های حرص، طمع و شهوت و خودبینی و حسد و دل بستگی به دنیا را از مقابل دیده ی عقل انسان کنار می زند تا بتواند چهره ی حق را ببیند.
تقوا و خودنگه داری، دید و درک نیرومند و نورانیت و روشن بینی خاصی به انسان می بخشد که می تواند به خوبی حق را از باطل تشخیص دهد و جدا سازد.
تقوا انسان را به کمال مطلق و خدای متعال نزدیک تر می کند و به اقیانوس بی کران هستی و دانش الهی پیوند می دهد. با تقوا روشنی خاصی بر آیینه ی دل انسان پرتو می افکند و او حق و باطل را بهتر می شناسد.
اما بی تقوایی سبب می شود که تبلیغات مسموم و فساد و انحرافات در جامعه رواج یابد. در چنین محیطی تشخیص حق از باطل مشکل می گردد و تشخیص های نادرست زیاد می شود.
3⃣«تکفیر» اشاره به پرده پوشی گناهان در دنیا و رفع آثار روانی و اجتماعی آن است که در پرتو پارسایی از بین می رود؛ و «غُفران» اشاره به عفو و بخشایش خدا و رهایی از مجازات گناهان در آخرت است.
? آموزه ها و پیام ها ?
1⃣ثمرات تقوا و پارسایی، چهار چیز است: شناخت صحیح، آبرو و حیثیت اجتماعی، آمرزش و فضل الهی.
2⃣پارسا و خودنگه دار باشید تا بینش صحیح برای تشخیص حق و باطل پیدا کنید.
?? منبع
تفسیر قرآن مهر جلد هشتم، صفحه ۶۹